Wat is pH?

Wat is pH?

De pH-waarde geeft de zuurtegraad weer van uw water.

  • pH=7: neutraal
  • pH>7: basisch of alkalisch
  • pH<7: zuur

De pH in een zwembad of spa moet zich tussen de 7,0 en 7,6 situeren! Dergelijke nauwkeurige waarde kunnen enkel gemeten en opgevolgd worden met behulp van een digitale pH-meter (HI98100HI98127). Teststrips en testkitjes zijn hiervoor niet geschikt!

Een te hoge pH kan leiden tot ontwikkeling van gevaarlijke bacteriën omdat de vrije chloor in uw zwembadwater veel minder actief is. Helder water is niet altijd een garantie voor de afwezigheid van gevaarlijke bacteriën of virussen. Daarom is het meten van de pH zeer belangrijk voor de gezondheid van uw kinderen en uzelf. Bovendien zal een te hoge pH in combinatie met te weinig vrije chloor leiden tot algengroei (groen water). CONCLUSIE: VRIJE CHLOOR IS ENKEL WERKZAAM IN COMBINATIE MET EEN CORRECTE pH-WAARDE!

Een te lage pH kan leiden tot corrosie van alle metalen onderdelen in uw zwembad of technische ruimte (ladders, warmtepompen, circulatiepompen, verlichting …). Bij een lage pH (< 7) kan gebonden chloor een irriterende geur veroorzaken met oog, neus- en slijmvliesirritaties tot gevolg.

Opgelet: de pH van uw water altijd meten als het water op de juiste temperatuur is. De pH zal stijgen als de temperatuur van het water stijgt. De pH van het water corrigeren heeft weinig zin als de temperatuur niet op het gewenste peil is. De pH zal opnieuw veranderen door het opwarmen/afkoelen van het water. Een meet- en doseertoestel voor pH en chloor zal dit probleem automatisch opvangen en corrigeren (BL121).

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Waar kan ik de juiste producten vinden?

Op zoek naar de juiste producten voor het meten
en het behandelen van uw zwembadwater?

Dealer zoeken