Wat is cyanuurzuur?

Wat is cyanuurzuur?

Cyanuurzuur of stabilisator wordt toegevoegd aan chloortabletten of granulaten om te vermijden dat de aanwezige chloor te snel wordt afgebroken door zonlicht (UV-stralen). Het grote nadeel van cyanuurzuur is dat deze stof zal achterblijven in het water, waardoor de vrije chloor minder actief wordt!

Indien de concentratie cyanuurzuur groter dan 70 mg/l is (HI96725HI83326), is de werking en desinfectiekracht van uw vrije chloor minimaal. Dit heeft als gevolg dat uw water groen wordt (algengroei) en/of niet meer gedesinfecteerd is! De aanwezigheid van cyanuurzuur is vaak onrechtstreeks de oorzaak voor het oplopen van infecties zoals oog- en oorontstekingen! Cyanuurzuur wordt eveneens giftig voor de mens bij concentraties groter dan 70 mg/l. De enige manier om de concentratie cyanuurzuur te verlagen is door uw bad te reinigen en het water te verversen! Vraag steeds raad aan uw zwembadinstallateur voor dat u uw zwembad volledig leegmaakt.

Indien u gebruik maakt van een automatisch meet- en doseersysteem voor pH en chloor (BL121) is de aanwezigheid van cyanuurzuur overbodig. Dergelijk systeem voegt, indien nodig, automatisch vloeibare chloor toe aan uw zwembad of spa waardoor uw vrije chloorwaarde steeds optimaal is. Cyanuurzuur is NIET aanwezig in vloeibare chloor.

Vanwege de aanwezigheid van cyanuurzuur mogen er geen chloortabletten of granulaten gebruikt worden in publieke zwembaden (privé-sauna, hotel …).

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Waar kan ik de juiste producten vinden?

Op zoek naar de juiste producten voor het meten
en het behandelen van uw zwembadwater?

Dealer zoeken